Ciasteczka owsiane z płatkami migdałowymi

Wena na pieczenie zazwyczaj nachodzi mnie w takie dni jak dziś – czyli, na dworze musi być wietrznie i pochmurno… Dzisiaj przyszedł czas na zdrowe słodkości.

Co będzie Wam potrzebne do zrobienia tych pysznych ciasteczek?
3/4 szklanki płatków migdałowych
1/2 szklanki mąki pszennej bądź ryżowej( wtedy będą bezglutenowe)
szklanka płatków owsianych
1/2 szklanki wiórków kokosowych
100 g masła
3 łyżki miodu
Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą. Masło roztapiamy, po czym dodajemy do niego miód i jeszcze chwilę podgrzewamy. Roztopioną masę wlewamy do naszych suchych składników i dokładnie wymieszać Powinno to wyglądać mniej więcej tak:
Teraz czas pobrudzić rączki. Formujemy z ciasta niewielkie kulki, spłaszczamy je i układamy na blasze. Koniecznie połóżcie na blaszce papier do pieczenia, inaczej będziecie skrobać 😉
Ciacha pieczemy około 20 minut w 180stopniach. 
Są naprawdę przepyszne i chrupiące. Smak migdałów i wiorków kokosowych świetnie się łączy 😀
Smacznego!