Ciasto marchewkowe

by - poniedziałek, marca 21, 2016

Lubię takie proste ciasta. Jeśli dodatkowo super smakują, tym bardziej.Nawet moja Zuza, która ostatnio ma awersję do marchewki, zajada z apetytem!

Składniki:

1,5 szklanki startej na drobnych oczkach marchewki
1,5 szklanki mąki
4 jajka
3/4 szklanki oleju
3/4 szklanki cukru
łyżeczka proszku do pieczenia i łyżeczka sodki
łyżeczka cynamonu
cukier waniliowy

Podana porcja jest porcją na tortownicę.
Najpierw ubijamy mikserem jajka z cukrem i cukrem waniliowym.
Do ubitej masy dodajemy olej, mąkę i proszek do pieczenia.
Na sam koniec startą marchewkę i cynamon.
Jeśli lubicie możecie dodać również np. orzechy włoskie.
Masę wlewamy do tortownicy i pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach

Smacznego!


Podobne wpisy

0 komentarze

Ceneo