Milky Way - coś dla wielbicieli słodkości
Zimą moje zapotrzebowanie na cukier znacznie wzrasta. Wtedy właśnie decyduję się na mega słodkie desery! Milky Way jest pyszny, słodki i bardzo łatwy do zrobienia. Co więcej, nie wymaga pieczenia! Przekonani?
Składniki:
1,5 szklanki mleka w proszku (niegranulowane) u mnie Łaciate
3/4 szklanki mleka
1/2 szklanki cukru
250 g masła
300-400 g ciemnych herbatników
2 mleczne lub gorzkie czekolady (w zależności od upodobań) + odrobina masła
Przygotowanie:
1. Przygotuj małą blaszkę i wyłóż ją papierem do pieczenia. Dno wyłóż herbatnikami.
2. Zagotować mleko z cukrem. Ostudzić.
3. Utrzeć robotem lub mikserem masło na pulchną masę. Wlać do niego mleko oraz wsypać mleko w proszku, dokładnie zmiksować.
4. Połowę mlecznej masy wyłożyć na herbatniki, przykryć kolejną warstwą herbatników. Znowu położyć masę i kolejne ciastka.
5. Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. Polać wierzch ciasta. Schłodzić i zajadać <3
0 komentarze