Ciasto Kinder Country



Gdy
robiłam to ciasto, planowałam jednocześnie zrobienie super zdjęć do wpisu. Zaraz
po przygotowaniu zrobiłam jedno byle jakie, przekonana, że gdy masa stężeje,
wtedy dam popis. Jak się okazało nie zdążyłam, bo  ciasto Kinder Country rozeszło się w takim tempie, że nawet sama nie
zauważyłam kiedy. Macie więc to jedno niezbyt popisowe zdjęcie, które nawet w
1/10 nie oddaje smaku tego pysznego ciasta. Uwaga! Gratka dla osób, które robią
wyłącznie słodkości bez pieczenia!

Składniki:
350
ml śmietanki 30%
250g
serka marscarpone
250 g herbatników (ilość na
dużą blachę, na tortownicy ta liczbą będzie o około połowę mniejsza)
2
białe czekolady
2
czekolady mleczne
3
szklanki płatków Nestle Kangus
  1. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia
    i układamy warstwę herbatników.
  2. Białe czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i
    przestudzamy
  3. 200 ml śmietany ubijamy na sztywno, następnie
    dodajemy do niej serek i miksujemy na wolnych obrotach. Bardzo powoli
    dolewamy naszą roztopioną białą czekoladę. Do przygotowanej masy wsypujemy
    płatki Kangus i mieszamy łyżką. Masę wylewamy na nasz wcześniej
    przygotowany herbatnikowy spód.
  4. Na białej masie również układamy warstwę
    herbatników.
  5. W kąpieli wodnej roztapiamy tym razem obydwie mleczne
    czekolady i studzimy. Resztę śmietanki (150ml) ubijamy na sztywno dodajemy
    do niej ostudzoną czekoladę i ubijamy na mniejszych obrotach.
  6. Na herbatniki wylewamy tym razem ciemną masę i
    posypujemy ją płatkami Kangus.
  7. Całość wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Ciasto dzięki białej czekoladzie ze
śmietaną i marscarpone jest niesamowicie delikatne i puszyste. Po spróbowaniu
sami będziecie zdziwieni jak bardzo w smaku przypomina batonik Kinder Country!
Więcej inspiracji kulinarnych nie
tylko na ciasta znajdziecie na portalu kobieceporady.pl