Ciasto marchewkowe
Lubię takie proste ciasta. Jeśli dodatkowo super smakują, tym bardziej.Nawet moja Zuza, która ostatnio ma awersję do marchewki, zajada z apetytem!
Składniki:
1,5 szklanki startej na drobnych oczkach marchewki
1,5 szklanki mąki
4 jajka
3/4 szklanki oleju
3/4 szklanki cukru
łyżeczka proszku do pieczenia i łyżeczka sodki
łyżeczka cynamonu
cukier waniliowy
Podana porcja jest porcją na tortownicę.
Najpierw ubijamy mikserem jajka z cukrem i cukrem waniliowym.
Do ubitej masy dodajemy olej, mąkę i proszek do pieczenia.
Na sam koniec startą marchewkę i cynamon.
Jeśli lubicie możecie dodać również np. orzechy włoskie.
Masę wlewamy do tortownicy i pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach
Smacznego!
0 komentarze