Bigos po cygańsku – czyli coś “innego” na kolację

Podaje Wam przepis na bigos po cygańsku, który będzie na pewno fajnym urozmaiceniem posiłków. Smak jest naprawdę przyjemny, a ilość warzyw na pewno ucieszy pożeraczy jarzynek:)


Bigos po cygańsku
1 kg
mięsa mielonego
2 jajka
1 namoczona bułka
Sól, pieprz
Wyrobić masę, jak na kotlety i formować małe kulki, kolejnie
smażymy je
1 kg
pieczarek( przesmażyc na maśle)
1 kg
cebuli(przesmażyc na oleju)
1 słoik papryki konserwowej pokroić w kostkę
1 słoik ogórków konserwowych pokroić w kostkę
Słoik sosu słodko-kwaśnego
Szklanka keczupu łagodnego i szkanka pikantnego
Liść laurowy, ziele angielskie, papryka ostra
Pieczarki i cebulę przełożyć do dużego garnka, dodać
paprykę, ogórki i wszystkie przyprawy. Następnie wlać oba rodzaje keczupu i
sos, na końcu wrzucić usmażone kotleciki


Smacznego!